Prisen på fotograf til brylluppet: det afhænger af kvalitet (som med meget andet)

Udgiften til en bryllupsfotograf vil variere meget. Særligt ud fra det niveau fotografen besidder. Men ikke kun det tekniske niveau faktisk.

En fotograf kan sige:

jeg kan være med hele dagen – fra start til slut – give jer 400 billeder, der er nøje udvalgt og direkte klar til brug. Jeg er meget opmærksom på, at være jeres højre hånd hele dagen, sparre med jer og have et overskuds-smil på fra start til slut. Selvfølgelig at vi laver nogle smukke parbilleder – portrætter, stemningsbilleder og af jeres gæster, hvis det er hvad I ønsker. Det koster kr. 15.000.” 

Det er en høj pris, men i forhold til hvad? Altså en bil til kr. 450.000 er helt nøjagtigt kr. 435.000 dyrere end fotografens tilbud ovenfor. Det er vel langt dyrere, ikk’? Jo da (håber jeg du kan lure), men der får du en bil af temmelig høj kvalitetet og på den måde accepterer du hvad den koster og du køber derfor ikke en bil til kr. 100.000. Fælles er dog, at de tjener samme formål, men på helt forskellige måder. 

Konkrete priser
En fotograf til et bryllup koster oftest minimum kr. 2000 og maksimalt kr. 20.000. Tænk derfor over at være i det spænd, når du kommer i forbindelse med fotografen. Du kan forvente en pris på mellem kr. 3-6000 hvis fotografen skal være til stede hele dagen og ikke er topprofessionel. Vil derimod samarbejde med en fotograf, der lever af sit virke kan du som udgangspunkt fordoble prisen. Nogle fotografer tilbyder en Pay&Get ordning – det er tilfældet hos Hauritz Media. Det betyder at du betaler blot pr. fotografi, du slutteligt modtager. Det er smart hvis du skal spare penge eller hvis du ikke ved hvor mange fotografier, du skal bruge. 

Dyr eller ikke dyr fotograf? 
En fotograf som ønsker at bevare sin forretning og har hovedet sat rigtigt på ved hvordan niveau skal afspejles i den pris vedkommende opkræver. Der er intet galt i at kræve fx det beløb fra eksemplet ovenfor ligesom at der intet er galt i at kræve kr. 10.000 mindre for det samme. 
– men hvad pokker er det samme så? 
Det er fotograferingen selvfølgelig, men hvis fotografen er mindre skarp til opgaven, kommer det til udtryk og derfor er det ikke det samme, du får. Du kan heller ikke cykle første gang du (forsøger) at cykle. 

En garvet fotograf igennem 10 år (som vedkommende er i eksemplet ovenfor – lad og kalde fotografen Ulla) ved du at vedkommende ønsker at levere varen. Det er derfor vedkommende opkræver hvad den pris. Desuden er Ulla’s garanti hele omdømmet – og alle forretningsfolk ønsker at være fagligt stolte. Husk på det. 

Forskellen på Ulla og Kim (Kim leger vi er fotografen, der kun har fotograferet i 2 år) er prisen. Men ikke kun prisen – desværre. Kim har svært ved at presse de flotte, dygtige motiver ind i den menneskemængde og det tidspres, der er, når I forlader kirken. Desuden har han glemt et objektiv i sin bil som han ikke kan nå at hente i den tidsplan der er. Det objektiv har Ulla selvfølgelig med sig. Ulla husker også at ankomme lidt før alle andre, så bordpynten kan fotografers. Det glemmer Kim alt om, men han får naturligvis taget portrætter af parret. Når festdansene begynder har Ulla tænkt på at lyset er svagt – og derfor har hun medbragt sit eget lys. Det har Kim dælme glemt. 

Kan du se pointerne nu? Der er intet galt i at booke Kim fremfor Ulla eller omvendt. Der er intet galt i den dyre bil fremfor den billige eller omvendt. Det er op til dig hvor sikker du vil være i kvaliteten. God fornøjelse. 

Facebook
LinkedIn
Email

Usangi – Kilimanjaro

Tonerne flyver i Tanzania Jeg var i Usangi Tanzania. Denne tur var arrangeret som et led i et større udviklingsarbejde i Egedal.  Pigerne, der synger

Læs mere »

Eksporter korrekt fra Lightroom

Eksporter korrekt fra Lightroom til internettet Lær her, hvordan du eksporterer fotografier bedst, hvis de skal på internettet, hvor størrelse har en vigtig betydning. Fotografi:

Læs mere »

book din fotograf nu