Den helt rigtige fotograf til dit bryllup: når fest, portrætter, stemning og smil er vigtigt

Haneen & Emil i 2023 

Når du skal vælge fotograf til brylluppet er det vigtigt det er en fotograf, der taler dit sprog - ikke i bogstavelig forstand, men visuel og menneskelig forstand

Når du og din partner skal foran kameraet er der meget på spil. Vi kan jo begynde med den nervøsitet der hersker – og med helt naturlig grund. Det er en god nervøsitet og en god spændning, der vrimler i luften. Udover at I skal sige ja til hinanden, er det temmelig vigtigt at pynten spiller. Maden forglem ej. Borde, stole og vejr. Gæsterne og deres smil og begejstring er ligeså vigtigt for jer. Alt i alt skal dagen bare være uforglemmelig, nænsom og fyldt med fest på en og samme tid. 

Jeg repræsenterer ét element blandt mange på sådan en dag – fotograferingen. Hvis vi kort skal pille det fra hinanden, er fotografens opgave vigtig – hvis ikke den mest vigtige. Fotografen skal være i stand til at operere i hurtige situationer og flytte ben, hænder og øjne med et sus. Det hele for at give jer, det I har krav på: minder. Ægte, skrøbelige, yderst fine minder.

Metoden dertil har flere ansigter. I en afbalanceret kombination af teknisk såvel som visuel forståelse, menneskesyn, small-talk, liste-fødder og et klart service-sind  skal fotografen bane sig vej til et velfungerende fotoalbum, når brylluppet er ovre. 

Det handler nemlig ikke blot om fotografisk indsigt. På ingen måde faktisk. Mange mennesker hader (mildt sagt) at blive fotograferet. De fleste mennesker kan føle ubehag, når de får beskeden at der render en fotograf omkring.

Og dét går ikke. 

Jeres gæster skal ikke føle anstrengelser til jeres flotte begivenhed. De skal føle sig tilpas som jer. Det handler om at forstå hvornår man trækker sig – og hvornår man ikke gør. Hvem der gerne vil være med på et gruppefoto og hvem der ikke vil. Hvornår et smil er påtaget og hvornår det er ægte. Skelne mellem nødvendigt og noget, der allerede er kommet på hukommelseskortet, så I på den måde ikke behøver stå unødvendigt foran kameraet. 

I skal derfor forstå, at finde en fotograf, der har dette element med i sin taske. På samme niveau som sit kamera. 

Natasha & Andreas i 2022 

Hvad med en amatørfotograf?

En fotograf der gerne vil øve sig og blive bedre afspejles tit i prisen. Det behøver ikke, at betyde, at fotografen er dårlig til sit fag – det betyder blot at der er risiko for ‘fejl og mangler’. Mange kan leve med det og støtter på den måde en udviklingsface, får gode minder og spare penge. Det er såmænd smart. 

Problemet opstår når en fotograf overvurderer sig selv. Misser at forudse udfordringer. Glemmer at skifte objektiver – rense dem – foretage backup eller levere til aftalt tid. Måske endda skyde ved siden af med sit fokus på sit kamera eller mangel på fungerende komposition? Det er ting, som er ærgerlige hvis de opstår.

 

I bør som par have en god snak med den kandidat, I har for øje. Tal forventninger, stilart og arbejdsproces. I skal vælge en professionel fotograf hvis alt skal spille og I ikke vil skænke det en eneste tanke fra booking til levering af fotografier – en amatør, hvis I i højere grad vil være med indeover. 

 

Held og lykke! 

 

Facebook
LinkedIn
Email

book din fotograf nu